Actueel
Goede ambulancezorg redt mensenlevens, daar spannen wij ons voor in!


First responders doen goed werk

November 2017

Burgerhulpverleners zijn het snelste ter plaatse om de reanimatie te starten. Zoveel blijkt uit een recent klein onderzoek in de regio Hollands Midden. Voor een goede afloop van een reanimatie zijn alle First Responders (Burgerhulpverleners, Brandweer First Responders en Politie Noodhulpteams) cruciaal. Inmiddels heeft de RAV Hollands Midden 6766 vrijwillige burgers die kunnen worden ingezet. We streven naar ongeveer 8000 burgers en zijn dus al een heel eind op weg.

Kun je reanimeren? Meld je dan aan via de snelkoppeling op deze pagina.

Wil je het leren? Volg dan een cursus. Diverse zorgverzekeraars vergoeden kosten hiervan. 

Percentage van inzetten per First Responder binnen 5 en 6 minuten

alt

 
imago onderzoek ambulancezorg positief

juli 2017

Nederland heeft zeer veel vertrouwen in de ambulancezorg

In opdracht van AMbulancezorg Nederland is een landelijk imago-onderzoek ambulancezorg uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de overgrote meerderheid zowel een positieve houding als veel respect en vertrouwen heeft in de ambulancezorg.

 

Lees meer...
 
Nieuwe koers ambulancezorg

Juni 2017

De regionale ambulancevoorziening Hollands Midden slaat een nieuwe weg in met de acute zorg. Vandaag is het contract ondertekend voor de aanschaf van een ultramodern systeem waarmee vanuit de ambulance op afstand samengewerkt kan worden met medisch specialisten en huisartsen om de optimale zorg aan acute patiënt te geven.

alt 

Lees meer...
 
clientenberaad geeft advies

mei 2017

Leden van het clientenberaad van de RAV zijn naar de ambulancebeurs in Fulda (D) geweest om een advies voor te bereiden vanuit het perspectief van de patient. Het clientenberaad is om advies gevraagd, voor wordt overgegaan tot de aanschaf van een nieuwe brancard. In 2018 worden de huidige brancards vervangen.

alt

alt

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 Next > End >>

Page 1 of 4