Ontmoet de Cliëntenraad: Nieuwe teamleden stellen zich voor.

Hecht RAV Hollands Midden heeft als zorginstelling de inspraak ingericht met een cliëntenraad. De cliëntenraad is conform de wetgeving (Wet Medezeggenschap Cliëntenraden Zorginstellingen) betrokken bij ontwikkelingen, volgt de lopende projecten en denkt mee in beleid vanuit het perspectief van de patiënt. Als belangrijke schakel bij besluitvorming omtrent patiëntenzorg, biedt de cliëntenraad gevraagd of ongevraagd advies aan de RAV over besluiten die de patiëntenzorg raken. Maak kennis met onze leden van de cliëntenraad.

Maud van Zutphen
Als voorzitter van de cliëntenraad van RAV Hollands Midden zet ik mij al ruim twee jaar vol trots in voor deze cliëntenraad. Ik woon samen met mijn gezin in Alphen aan den Rijn. Naast mijn rol als voorzitter ben ik actief als Vitaloog. Daarbij werk ik aan preventie, veiligheid, vertrouwen en gezondheid binnen organisaties én onder medewerkers. Mijn motivatie komt voort uit de wens om goede zorg en een waardevol leven voor iedereen te waarborgen. Essentieel voor mij is dat Ambulancezorg toekomstbestendig blijft, met aandacht voor de uitdagingen zoals vergrijzing en zorgtekorten. Laten we samen streven naar één collectief doel: het centraal stellen van de belangen van de cliënt en de patiënt.

Guusje van der Schot
Vanaf 2014 ben ik betrokken bij de cliëntenraad van de RAV. Mijn betrokkenheid, kennis en ervaring in verschillende maatschappelijke sectoren, nationaal en internationaal, motiveren mij om deel te nemen binnen de RAV-cliëntenraad. Zo heb ik bijvoorbeeld zes jaar lang advies gegeven aan het College van Burgemeester en Wethouders van Gouda over de WMO, Jeugdwet en Participatiewet. We hebben allemaal op directe of indirecte wijze te maken met de RAV. Het (mee)helpen aan van hoge kwaliteit zorg voor burgers in Hollands Midden is altijd mijn drijfveer geweest. Daarnaast praat ik graag namens de sub-regio Gouda, waar ik woon, om te zien wat er onder de burgers leeft.

Wilma van Erdewijk- van de Camp
Anderhalf jaar geleden ben ik met pensioen gegaan, maar ik blijf actief als vrijwilliger. Met mijn achtergrond als verpleegkundige en infectiepreventie wil ik graag (mee)helpen aan de samenleving. Daarom zet ik mij met plezier in voor de RAV. In het verleden heb ik vaak als verpleegkundige met de ambulance meegereden om cliënten op te halen. Ook heb ik vele jaren in de klachtencommissie patiëntenzorg van een ziekenhuis gezeten. Het is voor mij van groot belang dat de cliëntenraad zichtbaar en goed benaderbaar is voor cliënten en patiënten.

Cor Kiers
Sinds 2021 ben ik betrokken bij de cliëntenraad. Ik ben 43 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. In de jaren 2011-2020 ben ik bestuurslid(vrijwillig) nood- en evenementenhulp geweest. Tijdens mijn taken die ik regelmatig had, kwam ik regelmatig in contact met het RAVHM bij evenementen.

Nu ik niet meer actief ben als bestuurder bij het Rode Kruis in Leiden, wilde ik toch nog iets sociaals doen. Daarom heb ik gekozen voor de cliëntenraad om toch nog op de achtergrond te zorgen voor de zorg en veiligheid van de patiënt die voor mij centraal staat. 

Paul Herzberger
Al bijna acht jaar ben ik lid van de cliëntenraad. Ik heb ruim 32 jaar als huisarts gewerkt. Tijden veranderen. Vroeger belde men eerst de huisarts, die daarna de ambulance belde. Nu gebeurt dat vaak andersom, wat volgens mij in veel gevallen ook terecht is. Door het te weinig ambulanceverpleegkundigen mogen mensen wel wat kritischer zijn. Ik vind dat ook de taak van de cliëntenraad om daar de aandacht aan te besteden. Hetzelfde geldt voor situaties waarin ambulancepersoneel bedreigd wordt tijdens het werk. Dit moet niet worden getolereerd en de cliëntenraad kan hierbij een rol spelen in het informeren van het publiek.

Ronald Huiskens
Sinds mei 2023 ben ik betrokken bij de RAV-cliëntenraad. Mijn motivatie is dat ik graag in de raad wil meedenken en adviseren over zaken die invloed hebben op de patiëntenzorg. Voor mij zijn onderwerpen zoals patiëntwaardering, klanttevredenheid en klachtenrapportages belangrijk.

Anneke Vink-Steenbergen
Sinds een half jaar zet ik mij actief in voor de cliëntenraad. Als vroeger(e) verpleegkundige en oud-medewerkster bij een grote zorgverzekeraar heb ik altijd betrokkenheid bij de zorg willen behouden, ook nu ik met pensioen ben. De cliëntenraad biedt mij de mogelijkheid om daar invulling aan te geven. Ik wil bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor de cliënt. Ik hoop dat we samen, zowel de cliëntenraad als de RAV, de juiste manier vinden waarop de cliënt ons kan vinden. Zodat we de cliënt goede professionele zorg kunnen geven.

Kirsten Wijling
Sinds een jaar ben ik betrokken bij de cliëntenraad van de RAVHM. Al geruime tijd had ik de wens om naast mijn commerciële functie ook een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren.

Mijn functie binnen de cliëntenraad van de RAVHM geeft invulling aan deze wens.
De zorg binnen de ambulance is er voor iedereen ongeacht achtergrond of situatie. Voor elk mens bestaat er een kans om tijdens zijn leven in een ambulance terecht te komen. Op dat moment is goede zorg belangrijk. Als lid van de cliëntenraad help ik mee om de zorg vanuit de ambulance beter af te stemmen op de patiënten die deze hulp nodig hebben.

Voor meer informatie over de RAVHM-cliëntenraad nodigen we je uit contact op te nemen met Maud van Zutphen, voorzitter cliëntenraad, via mailadres van de cliëntenraad.

NB: de cliëntenraad is er voor cliënten in het algemeen en behandelt geen individuele klachten. Voor het indienen van klachten of het bespreken van persoonlijke situaties verwijzen wij u naar de officiële kanalen binnen de RAVHM.

Deze site maakt gebruik van cookies. Door deze site te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten